Het laatste trimester van de zwangerschap vraagt veel van je lichaam.

De groeiende buik, de belasting op de rug, buikspieren en de bekkenbodem kunnen je als zwangere vrouw aanzienlijk hinderen tegen het einde van de zwangerschap.

De draagdoek kan worden ingezet om de houding te corrigeren en zo de boven-, midden- en/of onderrug te ontlasten.

De knoopwijze die ik aan jou aanleer, is speciaal ontwikkeld om de zwangere en groeiende buik te ondersteunen. FTZB staat voor ‘Fortbildungs- und Trainingszentrum Babytragen Mainz’, die deze techniek heeft ontwikkeld. Dit is gedaan in samenwerking met onder andere ergotherapeuten, (bekken)fysiotherapeuten, gynaecologen, verloskundigen. Oftewel: deze techniek is goed onderbouwd!

Wat zijn de voordelen?

* Je voelt je stabieler doordat het bekken ontlast wordt.
* Het verbetert je houding. Veel klachten tijdens de zwangerschap komen voort uit een verkeerde en/of een passieve houding. Je krijgt rugklachten, je trekt een holle rug, je gaat het gewicht aan de voorkant compenseren door naar achteren te leunen, je bekken is beweeglijker dan anders… Er zijn genoeg oorzaken te benoemen.
* Het biedt hulp bij de ontspanning. Doordat het helpt jouw wervelkolom op te richten, verbetert de zuurstoftoevoer. Combineer dit met de extra steun van je bekken en in jouw rug, en je hebt een mooie optelsom van gevolgen die je helpen om beter te ontspannen. 

Hoe ziet een consult eruit?

Ik ga je 6 knopen leren met een geweven doek. Je kan zo zelf voelen en ervaren welke op dat moment het fijnste is voor jou. Die knoop gaan we samen nog een paar keer oefenen zodat je deze daarna zelf toe kan passen. Ook krijg je van mij naslagwerk van alle 6 de knopen.

Kosten:

Een consult kost E60 voor het aanleren van alle 6 de knopen en het naslagwerk. We zijn ongeveer 1 1/2 uur bezig.